A projekt neve/címe:

reSTART Színházi Fesztivál – Újra éled

A támogatandó program célja:

Bízunk benne, hogy 2021 nyarán megnyugszik a világ és benne az emberek. Mi pedig, a Ráday utcában már működő 4 és a pandémia alatt beköltöző 2 új társulat együttműködésében, a reSTART feszt keretében újra felkavarhatjuk a kedélyeket, a legpozitívabb értelemben! Ingyenes és kedvezményes színházi előadásokat, workshopokat, illetve egyéb performatív megmozdulásokat tervezünk. Mindezt egy utcabál nyitja meg, amibe bevonjuk a Ráday utcában működő vendéglátóhelyeket és galériákat is. Hogy legyen mit újraélni.

Az igény/ a probléma, amire a projektben megoldást kínálunk:

Partnerünk, az Itt és Most Közösségi Tér 2019-ben és 20-ban szervezte meg a START fesztet. Azóta ők és a többi független színház és kulturális hely is a START mezőtől is hátrébb lépett a világjárvány, és a karantén intézkedések miatt. Tevékenységeink online térbe kerültek, igyekeztünk túlélni, hogy legyen egy reSTART feszt. Tudjuk, hogy nézőinknek sem lesz ez egyszerű, hiszen mára hozzászoktunk a távolságtartáshoz, az otthonmaradás biztonságához. De valahogy újra kell kezdenünk. Tegyük közösen!

A projektben tervezett tevékenységeink, várható ütemezéssel:

Mi, a frissen ideköltözött MáSzínház, 2021. februárban kezdtük meg az együttműködésről szóló egyeztetéseket a Ráday utcai színházakkal; az Itt és Most Közösségi Térrel, a Stúdió K, valamint a Kettőspont Színházakkal, nyitva hagyva a kapcsolódás lehetőségét a Karaván Színháznak és a Pinceszínháznak is.
Kidolgozás alatt van az együttműködők közös arculata és landing page-e, ami a fesztivál honlapja is lesz egyben.
Június-júliusban áll össze a szeptemberre tervezett reSTART feszt programja. A három napos eseménysorozat központi témája a függetlenség és az egymáshoz való kapcsolódás kettőssége lesz. Ezekből építkezik a nyitóesemény, az utcabál, színes kavalkáddal, az utca két oldalán helyi vendéglátók és civil szervezetek standjaival. A Bakáts téren egy kis szabadtéri színpad is helyet kap majd. A résztvevő színházakban nappal családi és zöld programok, workshopok, esténként előadások lesznek. A szabadtéri programok ingyenesek, a színházak eseményei napi vagy fesztivál karszalaggal látogathatók, IX. kerületi lakosoknak 50%-os áron.

A projekt tervezett költségvetése, röviden (költségtípusok és összegek):

Az együttműködő független színházak nyári működésének támogatása: 4×300.000 Ft, összesen 1.200.000 Ft.
Arculattervezés, honlap, pr-marketing: 800.000 Ft
Programszervezők tiszteletdíja; helyszínenként: 5×150.000 Ft, összesen 750.000 Ft
Fellépők tiszteletdíjai, programok megvalósítása; napi költségkeret, helyszínenként: 3×4×250.000 Ft, összesen 3.000.000 Ft
A Swimathonon gyűjtött támogatásunk tervezett felhasználása
A gyűjtésből befolyó összeg felét a résztvevő független színházak működésének támogatására fordítjuk, reményeink szerint 300.000 Ft-ot színházanként. Ez összesen 1.200.000 Ft a négy színháznak.
További 2.000.000 Ft-ot szeretnénk felhasználni az előkészítés folyamán, így az arculat, honlap, pr-marketing költségekre, valamint biztosítani egy minimális alapot a programok finanszírozására, amit ki tud majd egészíteni a jegybevétel.

A Swimathonon gyűjtött támogatásunk tervezett felhasználása:

A gyűjtésből befolyó összeg felét a résztvevő független színházak működésének támogatására fordítjuk, reményeink szerint 300.000 Ft-ot színházanként. Ez összesen 1.200.000 Ft a négy színháznak.
További 2.000.000 Ft-ot szeretnénk felhasználni az előkészítés folyamán, így az arculat, honlap, pr-marketing költségekre, valamint biztosítani egy minimális alapot a programok finanszírozására, amit ki tud majd egészíteni a jegybevétel.

Milyen hatást remélünk a projekt megvalósulásától és hogyan kívánjuk mérni azt?

A cél a projekt címéből fakad; szeretnénk újra pozitív, közösségi élményeket nyújtani Ferencváros és Budapest lakóinak. A három napon át, hat zárt tér mellett az utcában is zajló eseményeken napi 4-500 nézőt, résztvevőt bevonzani. A fesztivál alatt kialakuló hangulatot, közösségi életet az online térben is népszerűsítjük megosztásokkal, online követhető eseményekkel.
Szeretnénk, ha a fesztiválkarszalaggal a látogatók kedvezményeket kaphatnának az utca vendéglátóinál.

A projektet megvalósító civil szervezet neve és célkitűzése:

A négy színházból a koordinációt vállaló MáSzínház egy nyitott előadó-művészeti alkotóközösség. Értelmi fogyatékos emberek szociális és kreatív képességeinek fejlesztésével foglalkozunk, partnerségen alapuló művészeti foglalkozások keretében. Ezen képességeket tesszük láthatóvá nyilvános, inkluzív színházi előadások bemutatásával. Színházi nevelési módszertanunk alkalmazásával érzékenyítjük és invitáljuk közös gondolkodásra gyermek-és felnőttkorú résztvevőinket, más szerepet adva ezzel játszónak és nézőnek egyaránt.

Szervezeti adatok Név, székhely, bírósági bejegyzés ideje és száma, adószám, honlap Kontakt személy neve, elérhetősége:

Név, székhely, bírósági bejegyzés ideje és száma, adószám, honlap
Kontakt személy neve, elérhetősége: (email, telefon)
NÉV: MáSzínház // AppArt Egyesület
SZÉKHELY: 2083 Solymár, Móricz Zsigmond utca 5.
BÍRÓSÁGI BEJEGYZÉS IDEJE ÉS SZÁMA:
ADÓSZÁM: 18659685-1-13
HONLAP: www.mas-zinhaz.hu
KONTAKT SZEMÉLY NEVE: Márton Gábor Csaba
ELÉRHETŐSÉGE: m.gabor@mas-zinhaz.hu, +3620-299-7366