Swimathon 2021         

A Swimathon – ​a ​Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szempontjából – egy adománygyűjtő kampány és egy támogatásosztó program, illetve egy hatalmas közösségi élmény. Mi választjuk ki a képviselt projekteket, kezeljük a kampányfelületet és gyűjtjük be az adományokat, motiváljuk/segítjük a csapatkapitányokat és békeidőben az úszókat, idén a bármilyen emberi hajtású sportot választó nagyköveteket, mi szervezzük meg az egész fél napos rendezvényt, vezetjük a kampány kommunikációját, majd támogatási szerződést kötve a szervezetekkel, kísérjük és ellenőrizzük a projektek megvalósulását, tájékoztatva arról a támogatókat is.

Sajnos a pandémiás helyzet miatt kampányzáró közös úszásunkat nem tudjuk megrendezni, ezért az idei kampány a Swimathon 2021 SZÁRAZON nevet kapja, és idén nem lesz közös úszás, uszodai zárórendezvényünk. Az egyéni kihívásokat nem aznap teljesítjük, hanem a kampány négy hete alatt, összeadódva. A kampány 4 hete alatt 5 féle „pályát”, nehézségi fokot lehet teljesíteni, egyéni mérlegelés alapján. Bármelyik nehézségi fok esetében tetszőleges a sportág vagy mozgásforma kiválasztása, kivéve, ha az motorizált. Tehát továbbra is lehet úszni, de lehet sétálni, túrázni, futni, rollerezni, biciklizni, görkorcsolyázni, evezni, pókjárni, bármit, amia  nagykövetnek megoldható és kihívás, és ami „emberi hajtású” 😊

Ha a nagykövet szeretné, keverheti is a mozgásformákat, tehát a távok adottak, de a sportok vegyesen is követhetik egymást, a megcélzott méterek száma így is összeadódhat.

Az 5 szint 5 játékos elnevezést kap, azaz minden nagykövet elhelyezi magát egy kategóriában, amikor elkezd kampányolni.

Ezek a szintek/kategóriák az alábbiak:

  • Aranyhalacskák – összesen 10.000 métert teljesítők
  • Pisztrángok – összesen 20.000 métert teljesítők
  • Pontyok – összesen 30.000 métert teljesítők
  • Harcsák – összesen 40.000 métert teljesítők
  • Cápák – összesen 50.000 métert (vagy felette) teljesítők

És soha ennyi kiválasztott ferencvárosi kötődésű projekt még nem indult a hazai Swimathon történetében, 9 programra gyűjtenek követeink.

Az FKA, a szervezetekkel kötött együttműködési megállapodás alapján, saját számláján gyűjti a beérkezett támogatásokat, majd egy szintén a szervezetekkel kötött támogatási szerződés értelmében utalja tovább a pénzt nekik. A beérkezett támogatási összegekből 9 % működési/szervezési költség marad a szervező FKA-nál.