A projekt neve/címe:

Ússzunk Tündérkertet!

A támogatandó program célja:

Célunk, hogy a csontvelő-transzplantáción áteső gyermekek és családjaik, a lábadozás hosszú hónapjai alatt, ne csak a Démétér Házban, hanem annak kertjében is otthonos, szép környezetben tölthessék az időt. A szabadtéri játék, a mozgási lehetőségek, biztosítják az igazi gyermeklétet. Hiszünk benne, hogy a szép környezet felgyorsítja és segíti kisbetegeink rehabilitációját.

Az igény/ a probléma, amire a projektben megoldást kínálunk:

A Szent László Kórház területén működő Démétér Ház 2006 óta biztosít második otthont a csontvelő-transzplantált gyermekek és családjuk részére. Az elmúlt 15 évben folyamatosan szépítettük, bővítettük a Házat. 6 apartmannal indítottunk, jelenleg 14 családot tudunk fogadni. A házat kívül-belül felújítottuk, a külső környezet viszont kopár, nincs lehetőség arra, hogy kisbetegeink a szabadban is élvezhessék a szép környezetet. Kertet, játszóteret szeretnénk építeni, hogy biztosítani tudjuk az ideális körülményeket a gyógyuláshoz.

A projektben tervezett tevékenységeink, várható ütemezéssel:

Úszóink azért gyűjtenek, hogy ősszel megvalósíthassuk a Tündérkertet a Démétér Ház körül.
2021. július: Véglegesítjük a kert építési tervét a kertépítő mérnökkel (önkéntes) és felvesszük a kapcsolatot a kivitelezővel.
2021. augusztus: Tereprendezés. A tereprendezés költségeit szeretnénk önkéntes munkával minimalizálni.
2021. szeptember, október: Meglévő növények ápolása, újak telepítése, akadálymentesítés, ütéscsillapító felületek kialakítása, játszóeszközök, madáretetők, madárkeltetők építése, locsoló rendszer telepítése, füvesítés, kerti bútorzat felszerelése.
Az egész kertépítési programba tervezzük az önkéntesek bevonását, akik a kertépítő mérnök irányítása alatt vesznek részt a munkában.

A projekt tervezett költségvetése, röviden (költségtípusok és összegek):

Kertépítés előkészítése: 38 630 Ft
Tereprendezés: 321 650 Ft
Építési munkák: 2 185 550 Ft
Bútorozás: 3 086 000 Ft
Növény ültetés, meglévő növények ápolása: 2 436 680 Ft
ÁFA: 2 178 498 Ft

A program teljes összköltségvetése 10 242 000Ft

A Swimathonon gyűjtött támogatásunk tervezett felhasználása:

A Swimathonon 5 522 680 Ft-ot szeretnénk gyűjteni, ez az összeg körül-belül a teljes költségvetés fele. Ezt az összeget a játszótéri, eszközök, bútorok, ütéscsillapító felületek kialakítására: 3 086 000Ft és a növények ültetésére, ápolására: 2 436 680 Ft-ot szeretnénk fordítani. Azért merjük remélni, hogy összejön ez a magas összeg, mert alapítványunk harmadszor úszik a Swimathonon. 2016-ban 3,5 millió Ft-ot gyűjtöttünk a Démétér Ház új szárnyának építésére, 2018-ban pedig a felépült új szárny berendezésére 5,2 millió Ft-ot sikerült összeúsznunk. Az összköltségvetés fele rendelkezésünkre áll. Abban az esetben, ha nem sikerül a célösszeget elérnünk, akkor a játszótéri játékok közül átmenetileg lemondunk egyről, amit aztán később, ha összejön rá a pénz, tudunk pótolni.

Milyen hatást remélünk a projekt megvalósulásától és hogyan kívánjuk mérni azt?

Újabb fontos célunk, hogy a nálunk gyógyuló családok, ne csak a Házon belül érezzék az otthonos légkört, hanem a szabadtéri tevékenységeket is szép környezetben végezhessék. A biztonságos játszótér, akadálymentesített pihenőhelyek lehetőséget biztosítanak a hosszú kórházi kezelés után fizikailag legyengült gyermekek számára a sétára, játékra. Jelenleg a ház környéke sajnos kopár, nincsenek játékok, és sajnos a növények is elöregedtek. Azt reméljük, hogy a szép környezet motiváló hatással lesz a gyermekekre, szívesebben mozognak. Kisbetegeinknek már az is nagy erőt ad az osztályon töltött hetek, hónapok alatt, hogy kijöhetnek a Démétér Házba, ahol szép kellemes körülmények között együtt lehetnek a családjukkal. A szép kert újabb színtere lehet a rehabilitációnak a gyermekekés családjuk részére egyaránt.

A projektet megvalósító civil szervezet neve és célkitűzése:

Démétér Alapítvány
A Démétér Házat alapítványunk egy komplex gondozási és utógondozási program részeként működteti. Célunk, hogy a csontvelő-átültetésen átesett krónikus beteg gyermekek gyógyulási esélyei javuljanak, valamint az utókezelések lelki-fizikai elviselése kisbetegeink számára könnyebb lehessen. Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy azok a családok, akik osztályunkra kerülnek, érezzék, hogy nincsenek magukra hagyva, van kihez fordulni, ha úgy érzik, hogy összecsap a fejük fölött a hullám. Valljuk, hogy gyógyulni nem csak fizikailag, hanem lelkileg és szociálisan is kell.

Szervezeti adatok Név, székhely, bírósági bejegyzés ideje és száma, adószám, honlap Kontakt személy neve, elérhetősége:

A Démétér Alapítvány adatai

Szervezet megnevezése: Démétér Alapítvány
Jogi státusza: Közhasznú Alapítvány
Alapítási év, hely: 2005. december 14. Budapest
Közhasznú jogállásról szóló végzés száma: 9. Pk. 60.821/2005/24.
Közhasznúságba vétel időpontja: 2005. december 14.
Bírósági nyilvántartási szám: 9721
Székhely: Budapest, 1224, Csóványos u. 9.
Adószám: 18256110-1-43
Honlap: www.demeterhaz.hu
Kontakt személy: Sedlák Gabriella, sedlak.gabi@gmail.com +36 70 621 7711